Selecteer een pagina

Vos en BCTN behoren tot de top 10 duurzaamste bedrijven in Europa

Dit maal eens niet op een groot event, maar gewoon thuis in Deventer. Vertegenwoordigers van het Lean & Green programma zijn vandaag bij Vos in Deventer op bezoek geweest om het bedrijf de 3de Lean & Green Star uit te reiken. Een unieke prestatie wat nog maar 10 bedrijven kunnen zeggen en waarbij Vos de 1ste Europees opererende wegtransporteur is. Het toonaangevende duurzaamheidsprogramma draait inmiddels in 13 Europese landen en ook buiten Europa is er steeds meer aandacht voor en zoeken landen aansluiting.

Lean & Green. Vos en BCTN behoren tot de top 10 duurzaamste bedrijven in Europa

In aanwezigheid van al het personeel

Al het aanwezige personeel was uitgenodigd om bij de feestelijke uitreiking aanwezig te zijn. Na een interessante inleiding van Dirk van de Lee en Alex Matatula over het Lean & Green programma en de actieve bijdrage van Vos aan het programma werd er overgegaan tot de festiviteit. ‘’Trots dat ik dit met zoveel van mijn medewerker samen mag vieren. Zij hebben voor deze topprestatie gezorgd. Aldus Jules Menheere Managing Director.’’

Lean & Green. Vos en BCTN behoren tot de top 10 duurzaamste bedrijven in Europa

Lean & Green award

Vos Transport heeft in 2010 als één van de eerste bedrijven in het land de Lean & Green Award behaald. In 2013 heeft Vos de 1ste Star ontvangen voor 20,7% Co2 besparing ten opzichte van het nul jaar. In 2017 hebben ze de 2de Star mogen ontvangen en sinds dat jaar is de vestiging in Deventer energie neutraal. Nu heeft het bedrijf ten opzichte van 2017 nogmaals 9,5% co2 bespaart. Een unieke prestatie aldus beide organisaties.

Lean & Green. Vos en BCTN behoren tot de top 10 duurzaamste bedrijven in Europa

Verdere verduurzaming

Blijft het hierbij voor het ambitieuze transport bedrijf uit Deventer? Nee zeer zeker niet waren de ferme woorden van Roy van Verseveld de verantwoordelijke voor dit programma binnen Vos. We blijven actief bezig om mogelijkheden te zoeken om verder te verduurzamen. Denk hierbij aan het verkennen van onze mogelijkheden op het gebied van elektrisch transport, maar ook waterstof. Wat betreft dit laatste zijn we met een zeer interessant project bezig waar snel meer informatie over volgt. Hier ben ik persoonlijk bij betrokken net als bij het Talking Traffic programma en het openen van onze eigen container terminal in Deventer. Bij al deze programma’s is er nog veel CO2 reductie mogelijk. Bij de één met alternatieve brandstoffen en bij de ander om slimmer om te gaan met de logistiek zelf en de verkeersomstandigheden. Om het personeel van Vos al kennis te laten maken met waterstof was de Aurora 2 ook aanwezig in Deventer. Dit is de flitsende bolide waar Green Team Twente wereldkampioen mee is geworden.

Lean & Green. Vos en BCTN behoren tot de top 10 duurzaamste bedrijven in Europa

Wat is Lean & Green Europe?

Lean & Green Europe is het leidende Europese programma voor duurzame logistiek. Voor concrete resultaten in CO₂-reductie worden bedrijven erkend met een Lean & Green Award of Star. Minimaal 20% CO₂-reductie levert een Lean & Green Star op, 5 Lean & Green Stars symboliseert het uiteindelijke doel: zero emissie. Een noodzakelijke stap op weg naar zero emissie is het reduceren van inefficiëntie in de keten. Daarmee leveren bedrijven een belangrijke bijdrage aan de Factor 6 klimaatdoelstelling voor de logistiek: voor 2050 moet de logistiek zijn productiviteit met een factor 6 hebben vergroot ten opzichte van 1990. Dat Vos Transport op koers ligt en hierbij een koploper is blijkt uit alle cijfers en het bedrijf zit dus op koers om de klimaatdoelstellingen te behalen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *